Womentorpriset 2013

Vinnare: Therese Sinter, informations- och marknadschef Sogeti Norden och Group Communication Director Sogeti

Juryns motivering: ”Therese Sinter, informations- och marknadschef Sogeti Norden samt Group Corporate Communication Director, är en driven och erfaren kvinnlig ledare som med stort engagemang och energi arbetar för att öka konkurrenskraften i IT-branschen genom att utveckla fler kvinnor i ledarrollen. 

Therese har genom att etablera WinIT-nätverket visat på:

  • ett personligt engagemang för att synliggöra kvinnor och inspirera dem att ta plats och driva affärer i branschen
  • ett gott eget ledarskap när det gäller att agera som förebild
  • en drivande förmåga att stärka Sogeti som varumärke genom arbetet med att systematiskt och strukturerat driva affärer som kopplar ihop företaget, partners och kunder i ett landsomfattande nätverk för kvinnor.”

– Womentor är ett mycket bra och framför allt konkret mentorskapsprogram. Jag är oerhört stolt över att vara årets Womentorpristagare eftersom jag brinner för att få kvinnor att mer ta plats, på alla roller inom Sogeti och i IT-branschen generellt. Jag är glad över att jobba på ett företag som konsekvent och pragmatiskt arbetat med dessa frågor och som möjliggjort konkreta initiativ som WinIT, Sveriges idag största nätverk för kvinnor i IT-branschen, säger Therese Sinter, Sogeti, vinnare av Womentorpriset 2013.

– Det är väldigt glädjande att kunna dela ut årets Womentorpris till Therese Sinter – en mycket värdig vinnare som med sitt engagemang och sin kompetens bidragit till att få in fler kvinnor på ledande positioner. Jag vill också ge en eloge till alla övriga nominerade kandidater som tillsammans visar på ett ökande intresse för dessa frågor ute i branschen säger Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör, IT&Telekomföretagen.

Therese Sinter vinnare Womentorpriset 2013

Övriga finalister 2013

HP Sverige AB
Bodil Sonesson, Vice President Global Sales Axis Communications

Womentorpriset 2013 delades ut av IT&Telekomföretagen i samarbete med Computer Sweden.

Finalister och vinnare utsågs av Womentorprisets jury:
Anne-Marie Fransson, förbundsdirektör IT&Telekomföretagen
Jörgen Lindqvist, chefredaktör Computer Sweden
Eva Halvarsson, VD Andra AP-fonden
Jonas Stier, professor Sociologi, Mälardalens Högskola

Medverkande företag 2018